Tarinamme

Kuka minä olen?

Olen Petra Salmi, lastentautien erikoislääkäri ja pitkän linjan osaaja. Toimin lastenlääkärinä Joensuussa. Olen tehnyt lastenlääkärin töitä jo yli 20 vuoden ajan. Olen työskennellyt pitkään erikoissairaanhoidossa useilla lastentautien erikoisaloilla ja viimeiset 5 vuotta yksityislääkärinä. Olen unelma-ammatissani ja teen tätä työtä ilolla ja kiitollisuudella. Toivon tämän välittyvän myös asiakaskohtaamisissa.
Minulle on tärkeää hoitaa lasta tai nuorta ja hänen perhettään kokonaisvaltaisesti, asiantuntevasti ja yksilöllisesti potilaan ja perheen tarpeet huomioiden.

Minulle on tärkeää hoitaa lasta tai nuorta ja hänen perhettään kokonaisvaltaisesti, asiantuntevasti ja yksilöllisesti potilaan ja perheen tarpeet huomioiden.

Lääkäriasema Ystävän tarina

Lääkäriasema Ystävän nimeen ja nalleen logossa liittyy kaksi tarinaa menneiltä vuosilta.

Olen tottunut puhuttelemaan lapsipotilaitani ystävinä. Vuosia sitten pieni poika tuli vastaanotolleni ensimmäistä kertaa. Kun puhuttelin häntä sekä hänen etunimellään että myös ystävänä, hän vastasi minulle ihmetellen, ettei ole ystäväni. Vastaanotto meni mukavasti ja tutustuimme. Poislähtiessään hän sanoi kuitenkin uudelleen, etten vieläkään ollut hänen ystävänsä. Kun keskustelin pojan äidin kanssa myöhemmin puhelinvastaanotolla laboratoriotuloksista, poika halusi välittää minulle viestin puhelimessa: Petra on sittenkin hänen ystävänsä! Voi mikä ikimuistoinen riemun hetki tuo oli lastenlääkärille. Tämän jälkeen usean vuoden ajan olemme tavanneet toisiamme vastaanotollani aina yhtä mukavissa ja iloisissa tunnelmissa, vaikka sairauksiakin on samalla hoidettu ja tutkimuksia tehty. Ystävyys pojan kanssa jatkuu edelleen.

Ystävä merkitsee minulle kuuntelevaa, kunnioittavaa, arvostavaa ja luottamuksellista suhdetta lapseen ja hänen perheeseensä. Halusin perustaa Lääkäriasema Ystävän, jossa asiakasta hoidetaan ilolla, ystävyydellä ja tarvittaessa leikin kautta. Olen loputtoman kiitollinen kaikille Ystävilleni!

Nalle logossani edustaa turvaa, apua, parantumista, lempeyttä, ystävällisyyttä, leikkiä ja lasten maailmaa. Myös nalleen liittyy oma tarinansa, minkä vuoksi nalle on päässyt Lääkäriasema Ystävän logoon. Kerran vastaanotollani oli pieni tyttö, joka alkoi puhutella minua lääkärikarhuna. Hän huuteli minulle: Lääkäkarhuuuuu, lääkärikarhuuuuuu kun halusi osallistua keskusteluun tai kysyä jotakin. Ystävällistä lääkärikarhua oli myös turvallista silittää olkapäältä. En ollut koskaan aikaisemmin ymmärtänytkään olevani lääkärikarhu! Toki lääkärikarhu osaa olla tarvittaessa myös keiju, prinsessa tai vaikkapa palomies.